Beretning udsendt før generalforsamling

Kære beboere

Så gik endnu et år i Kildeagerhusene.

Vi har i løbet af sidste år forsøgt at få løst nogle af de problemer der enten var eller som opstod i løbet af året.

En af de ting vi tog fat på var omkring det nye regnvandsbassin som man fra kommunens side mente skulle afsluttes med en kæde ind til Kildeagerhusene. Men vi har arbejdet på at få det ændret til en port. Dette er dog blevet afvist, hvorefter vi som minimum har forsøgt at få det afsluttet på en pæn måde med asfalten. Vi venter stadig på afklaring om dette. Men kommunen skal bruge en godkendelse fra bestyrelsen om at få lov til at bruge vejen til gennemkørsel, så vi har lidt at forhandle med.

 En anden ting vi har forsøgt at gøre noget ved, er den til tider høje hastighed hvorved der bliver kørt på mejerivej. Vi har undersøgt mulighederne for vejbump. Der findes nogle plastikbump i gul/sort som vi søgte kommunen om tilladelse til da de er billige. Men dette er blevet afvist. Så hvis der skal være bump skal de sandsynligvis være asfalteret som dem oppe ved mejeriet. Vi arbejder stadig på sagen.

 Så har vi for nyligt fået sat ”legende børn” skilte op ved indkørslen til Kildeagerhusene. Med disse håber vi at folk vil blive påmindet om at legende børn findes på vejen og man derfor bør køre derefter. Det skal samtidig opfordre gæster til at køre forsigtigt. Vi håber alle vil bidrage med at minde besøgende om at sænke farten hvis man griber dem i at træde lidt for meget på speederen.

 Så har vi endnu engang indgået en aftale med Garteha om vintervedligehold. Vi havde frygtet prisen ville stige drastisk efter sidste års mængde af sne. Men da det ikke var tilfældet så vi os ikke nødsaget til at indhente tilbud fra anden side. Garteha er meget billigere end for eksempel Vej og Park og gør et godt stykke arbejde.

 Vi har ligeledes indledt endnu en sæson med græsslåning med Garteha. Vi har dog reduceret på antallet af slåninger i forhold til første år.

 Vi skal opfordre til at gæsteparkeringen kun bruges af gæster og ikke til permanent parkering af beboernes biler. Ligeledes har vi fået klager fra beboere om at folk bruger vendepladsen ud for nr. 10-12 til permanent parkering. Dette er et problem, da folk i enden så skal bakke ret langt med fare for at ramme legende børn. Ligeledes er det et problem for udrykningskøretøjer og lignende at vende. Problemet med vendepladsen er vist nok blevet løst.

 Med hensyn til vejbelysning så afventer vi lidt endnu. Der sker rigtig meget for tiden med udvikling af nye lamper og lyskilder der er meget mere energivenlige og langtidsholdbare end dem vi har stående nu. Så længe vores egne virker endnu giver det mening at være lidt tilbageholdende. Men vi har drøftet lidt i bestyrelsen om der skal investeres i 2 lamper ved indkørslen til Kildeagerhusene. Vi er også blevet enige om det fornuftige i at have en opsparing på kr. 100.000,- til hvis det pludselig bliver presserende at få skiftet kablerne i jorden ud eller andre uforudsete udgifter.

 Vi forsøgte igen i år at arrangere fællesdag med julegløgg og æbleskiver. Dette blev ikke den helt store succes i år hvis man kigger på antallet af fremmødte. Vi har derfor drøftet i bestyrelsen om fremtidige arrangementer med julegløgg samt sommerfester. Det er derfor muligt at der i år ikke bliver afholdt lignende arrangementer. Det er selvfølgelig ærgerligt for dem der gerne vil deltage men det kræver en del ressourcer fra arrangørernes side samtidig med at det er svært at retfærdiggøre at have udgifter til arrangementer hvor kun få deltager.

 Vi har igen i år snakket om at afholde fællesdag på fællesarealet for at få renset vandkanalen for ukrudt. Men der bliver nok mere og mere tendens til at vi får Garteha eller andre firmaer til at løse div. opgaver.

Der har desværre også vist sig at være større problemer end først antaget med hensyn til afvanding fra fællesarealet ned mod nr. 20 og 22. Dette er vi selvfølgelig kede af i bestyrelsen og har derfor drøftet div. løsninger på flere møder. Det blev forsøgt at stoppe vandet med en mindre jordvold som dog ikke viste sig at være effektiv da vandet bare løb udenom. Vi har derfor valgt at lade Garteha komme med forskellige løsningsforslag og fået priser på dette. Vi har samtidig haft møde med kommunen og fået deres idéer til en løsning. Men inden vi springer ud i noget af dette vil vi gerne forsøge at tage det op på 5-års gennemgangen, da vi jo tidligere har haft held med at få bygherre til at betale omkostningerne for nedlæggelse af ekstra dræn. Og dette er netop en af løsningerne fra Garteha. Men hvis ikke vi får den igennem ved 5-års gennemgangen så tager vi selvfølgelig fat på at få udført en af betalingsløsningerne. Det er muligt der i den forbindelse vil blive indkaldt til ekstraordinær generalforsamling grundet beløbets størrelse, med mindre vi i aften kan få en mundtlig accept fra forsamlingen om at overlade det til bestyrelsen når beslutningen skal træffes.

Information om udgifter til dræn og lign. kan ses nedenunder.

i den trekant hvor der ikke er drænet, der laves tilslutning til de drænrør der findes i forvejen (

Der laves en faskine på 1 x

Der laves en lavning mellem den jordvold vi har lavet og skel til nr. 18 – en ledning under vejen med tilslutning til den eksisterende vandledning. - pris pr. 7.9.2011 – 17.000kr excl moms..

Langs nr. 22´s hæk en lavning over den strækning hvor drænrøret går samt flere sten under jorden Pris pr. 7.9.2011 6000 kr. excl. Moms.

Dette var lidt information om året der gik samt om  kommende projekter/opgaver.

Mange venlige hilsner

Bestyrelsen i Kildeagerhusene.

Seneste kommentarer

Del siden